Uskoro na prodaji novi iPhone 11

Apple je sada službeno otkrio kada će se njegov novi iPhone 11 otkriti svijetu i evo svake nove funkcije koja bi mogla stići na ovaj vodeći brod.

Čekanje na sljedeći iPhone 11 uskoro je gotovo.

Apple je krajem prošle sedmice otkrio da će predstaviti uređaj nove generacije svijetu 10. septembra u pozorištu Steve Jobs u Cupertinu.

U pozivu upućenom medijima, američki tehnološki gigant potvrdio je datum lansiranja iPhonea 11 i također ponudio hint u kojem je bilo riječi “Samo po inovaciji”.

U prilogu se nalazi i slika čuvenog Appleovog logotipa, uz neke spekulacije da ovo podsjeća na šarene opcije koje se trenutno nalaze na jeftinijem iPhoneu XR.

Kao i kod svih prethodnih pokretanja iPhonea, Apple i dalje ostaje zatvorenih usta za ono što dolazi kasnije ovog mjeseca, ali evo svega što mislimo da će se pojaviti na novom iPhoneu 11.

TRIPLE KAMERA • Možda je najveća promjena koja dolazi na novi iPhone i ovo ažuriranje fotoaparata moglo bi se pokazati vrlo popularnim.

Mnogo informacija koje su procurile otkrivaju da će sljedeći Appleov vodeći brod imati trostruka sočiva na zadnjem kućištu.

Ako je istina, znači da će se obožavateljima ponuditi prilika za snimanje fotografija s poboljšanim zumom i širokokutnim objektivom.

Neki izvještaji također sugeriraju da je noćna fotografija nadograđena novim iPhoneom u stanju stvoriti mnogo jasnije slike bez potrebe za blicem.

Svake godine kamera iPhonea postaje malo bolja, ali, ako su najnovije glasine istinite, 2019. godine mogla bi se primijetiti ogromna snaga.

Poziv upućen medijima sadrži riječi “Samo inovacijom”

BIT ĆE BRŽI • iPhone je već jedan od najbržih uređaja na tržištu, ali očekujte da će u 2019. godini postati još brži.

Apple uvijek poboljšava performanse svojih pametnih telefona i očekujemo još jedno poboljšanje kada se uređaji predstave.

Uz nadogradnju A12 Bionic procesora, možemo očekivati i da će displej biti brži, a Face ID sve složeniji pri otključavanju uređaja.

BATTERY BOOST I NOVA SVOJSTVA • Mnogi Apple fanovi nadaju se da će baterija iPhonea trajati nešto duže.

Ako firma može unutra skupiti veći izvor napajanja i procesor učiniti efikasnijim, to je velika mogućnost.

Uz dodatni život baterije, moguće je i da se na iPhoneu 11 pojavi obrnuto bežično punjenje.

Neki Android uređaji već imaju ovu tehnologiju koja im omogućuje ponovno punjenje drugih telefona i dodataka jednostavnim postavljanjem na kućište.

APPLE PENCIL • Mnoge od ovih promjena već neko vrijeme vrte se internetom, međutim, sada postoji jedno novo curenje informacija za koje se tvrdi da će sljedeći Appleov pametni telefon dobiti iznenađenje.

Iako nije potvrđeno, moguće da na iPhone dolazi stylus koji bi omogućio korisnicima da šaraju po ekranu bez upotrebe prsta.

Apple već ima veću olovku koja je dostupna za svoje iPad Pro i iPad Air tablete, ali ovo bi bila prvi put da se takva nadogradnja pojavila na njenim mobilnim uređajima.

Morat ćemo pričekati i vidjeti hoće li to postati stvarnost, ali to bi značilo dramatičnu promjenu od američke tehnološke firme.

OSTAVITE ODGOVOR

Unesite Vaš komentar!
Unesite ime ovdje